Testen van bouwmaterialen

Het Nebest COT laboratorium test verven maar ook bouwmaterialen in algemene zin. Nebest COT kan ingeschakeld worden voor het onderzoeken en testen van bouwmaterialen in de ruimste zin van het woord. Onder meer testen van en onderzoek naar de volumieke massa, soortelijke massa, dimensiestabiliteit, waterdampdoorlatendheid, waterwerendheid, indringdiepte, treksterkte, buigsterkte, druksterkte, lichtechtheid en vorstbestandheid worden door Nebest COT uitgevoerd.

Het laboratorium keurt ook regelmatig constructie- en beglazingskitten volgens ISO 11600 en verder lijmen, voorstrijkmiddelen, houtreparatiemiddelen, kunststoffen, parket en andere houten plaatmaterialen. Van multiplex kan de kwaliteit/verlijming bepaald worden volgens EN 314-1.

Er kunnen klimaattests worden uitgevoerd om de kwaliteit van steenstrip systemen te kunnen beoordelen zoals hechting van steenstrips voor en na vocht en vorstbelasting. Praktijksituaties kunnen worden nagebootst om onthechting problemen bij steenstrips te voorkomen.

Lijmen voor niet dragende toepassingen worden getoetst volgens BRL 2339. Daarnaast worden tegellijmen, voegmiddelen en egaliseercement getoetst.

Beglazings- en constructiekitten kunnen worden gekeurd volgens ISO 11600.